Hlavní obsah

Bagrista se těžce zranil v Beskydech, oživování zabralo desítky minut

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Palkovické hůrky

Náročný zásah mají za sebou záchranáři Horské služby v Beskydech, kde zachraňovali v úterý odpoledne těžce zraněného bagristu. Muž byl v bezvědomí a než ho zdravotníci přepravili vrtulníkem do nemocnice, oživování trvalo několik desítek minut.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Vážné zranění utrpěl sedmašedesátiletý řidič bagru kolem 14:00 při práci v Palkovických hůrkách. Na místo vyrazila Horská služba (HS), zdravotníci i hasiči.

„Podle prvotní informace se jednalo o muže v bezvědomí a bez známek dýchání. Když jsem dojel na místo nehody, muž byl již vytažen a záchranáři zahájili resuscitaci. V pokusech obnovit těžce zraněnému muži životní funkce jsme pokračovali několik desítek minut,“ popsal výjezd zasahující člen HS Jaroslav Pavlica.

Pacienta se podařilo oživit a v kritickém stavu ho lékaři přepravili do nemocnice v Ostravě.

Podle šéfa beskydské HS Radima Pavlici je výjezd příkladem dokonalé koordinace složek Integrovaného záchranného systému. „Zásah byl jedním z těch, které se netýkají přímo obvyklé činnosti HS, nicméně horští záchranáři zasahují vzhledem k dojezdovým časům i u naléhavých případů obyvatel horských obcí,“ dodal náčelník Pavlica, otec zasahujícího záchranáře.

Reklama

Výběr článků

Načítám