Hlavní obsah

Zloděj z Jablonecka se na útěku před policií brodil řekou po pás ve vodě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tanvald

Policisté z Jablonce nad Nisou a Semil zažili před pár dny náročnou honičku s recidivistou, kterého přišli zatknout do Tanvaldu. Jednatřicetiletý muž před nimi vlezl do řeky a brodil se náhonem k elektrárně. Policisté muže podezírají z několika desítek vloupání do různých objektů, soudy ho trestaly již v minulosti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté si přišli pro recidivistu podezřelého z dalších krádeží do Tanvaldu v úterý. Právě odcházel z restaurace U Dubu k vlakovému nádraží.

„Když spatřil policisty před sebou na ulici, došlo mu, že si jdou pro něj. Odhodil proto tašku a začal utíkat směrem k řece Kamenici, jejímž korytem proběhl až k náhonu vodní elektrárny,“ sdělila mluvčí policie Ivana Baláková.

Podezřelý se pak brodil náhonem po pás ve vodě k žebříku, po kterém vyšplhal do strojovny elektrárny. Myslel si, že tam bude v bezpečí, vzápětí mu ale došlo, že je v pasti. Ven se dostal poté, co odšrouboval mříže na dveřích. „Sotva uběhl pár metrů po přilehlém pozemku, policisté ho zadrželi,“ upřesnila mluvčí.

Kriminalisté muže podezírají z rozsáhlého vykrádání na Semilsku a Jablonecku, kterého se měl dopouštět od května.

Na svobodě zruba půl roku

„Dopustil se 56 majetkových deliktů se škodou 480 tisíc korun. Má například na svědomí vloupání do šesti restaurací, čtrnácti garáží, devíti nejrůznějších živnostenských provozoven, dvou domů nebo dvou mateřských a jedné základní školy. Vykradl i dva objekty na Jičínsku, kde tamní kriminalisté zajistili důležité stopy pro trestní řízení, které nám poskytli,“ popsala Baláková s tím, že sebral kromě různého nářadí také čtyři motocykly a vozidlo citroen.

Okresní soud v Jablonci nad Nisou muži již dříve zakázal do roku 2019 řízení motorových vozidel a stejný soud ho v roce 2016 rovněž pravomocně odsoudil za krádeže k bezmála tříletému vězení. Na svobodu vyšel letos v dubnu.

Soud už poslal zadrženého do vazby, policie ho obvinila z několika trestných činů, za které mu hrozí až pět let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám