Hlavní obsah

Obžaloba: Rus a Gruzínec pobodali v Praze muže, ten pak v autě havaroval

Praha

Řidič auta, které loni v pražských Holešovicích narazilo do nákladního vozu, byl zavražděn. Tvrdí to obžaloba, kterou začne v listopadu projednávat soud. Na lavici obžalovaných usedne Gruzínec, jenž vraždu podle kriminalistů spáchal společně s odděleně stíhaným Rusem. Oběma mužům hrozí 15 až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

BEZ KOMENTÁŘE: Vyšetřování činu v HolešovicíchVideo: Novinky

 
Článek

Policie loni 29. června původně vyjížděla ke zdánlivě banální nehodě v Jateční ulici. Osobní vůz tam vjel dvě hodiny po poledni do protisměru a narazil ve velmi nízké rychlosti do stojícího nákladního auta. Následně vyšlo najevo, že řidič vozu podlehl zraněním, která ovšem utrpěl už před střetem aut.

Obžaloba uvádí, že původcem řidičových zranění byl Rus, který společně s obviněným Gruzíncem přicestoval do Prahy o den dříve. Se svou obětí si muži údajně dohodli telefonicky obchodní schůzku, kterou záměrně nasměrovali na parkoviště ve slepé části holešovické ulice Na Maninách. „Toto místo si předem natipovali jako vhodné pro uskutečnění jejich záměru poškozeného usmrtit," napsal státní zástupce.

Oběť na místo dorazila ve svém voze a z auta už vůbec nestihla vystoupit. Rus na řidiče údajně zaútočil bodným nástrojem, pravděpodobně nožem, a zasadil mu 15 bodných a pět řezných ran do hlavy, hrudníku a paží. Dvě z ran zasáhly srdce. Gruzínec podle spisu v době vraždy hlídkoval u příjezdové cesty.

Utíkali autobusem

Napadenému muži se navzdory rozsáhlým a závažným poraněním podařilo z místa činu odjet, brzy však ztratil vědomí a havaroval. Zdravotníci se ho déle než hodinu pokoušeli oživit, avšak neúspěšně.

Obžaloba uzavírá, že oba podezřelí seděli už dvě hodiny po činu v autobuse mířícím do ukrajinského Lvova. Předtím se údajně na nádraží na Florenci stihli převléct a část svých věcí tam vyhodili do odpadkového koše.

Gruzínec se nachází v pankrácké vazební věznici, pražský městský soud začne jeho podíl na vraždě projednávat 7. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám