Hlavní obsah

Visel za ruce a chtěl kopnout strážníka. Ve věži plzeňské katedrály řádil cizinec

Právo, ib
Plzeň

Rozběsněného opilého Slováka museli v pátek večer vyvléct z věže plzeňské katedrály strážníci. Skončil v poutech, ale než se tak stalo, stačil poškodit pokladnu a kvůli aktivaci požárního hlásiče donutil k výjezdu i hasiče.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Plzeňská katedrála

Článek

Muž si na věž vyšlápl až po zavírací době. Pokladní, která právě odcházela, jej potkala dole na točitých schodech a upozornila, že už je zavřeno. Muž ji však jen odstrčil a pokračoval ve výstupu.

Zalarmovaní strážníci jej dostihli pod ochozem. „Visel za ruce na rozvodech požární vody přímo nad prostorem prudkého schodiště a snažil se zasahujícího strážníka kopnout do hlavy,“ sdělila mluvčí plzeňské městské policie Jana Pužmanová.

Použili slzný plyn

Posléze si dal přece jen říct a seskočil na podestu zábradlí. „Tím to ale neskončilo. Hlídku slovně urážel a situace pak vygradovala tím, že na jednoho z jejích členů zaútočil,“ uvedla Pužmanová.

Strážníci museli použít slzný plyn. „Skončil s želízky na rukou,“ dodala mluvčí.

Čtyřiatřicetiletého agresora pak společnými silami vynesli z věže policisté, strážníci a hasiči. Před správním orgánem se bude zpovídat i z poničené pokladny, u které vykopl dveře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám