Hlavní obsah

Policie obvinila z vraždy údajného střelce z Jankova. Motiv byl zřejmě osobní

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jankov

Kriminalisté v sobotu obvinili muže podezřelého ze střelby v Jankově na Benešovsku. Obviněný podle nich v pátek odpoledne v obci vraždil, motivem byly podle prvotních informací osobní spory. Následkem střelby je jeden mrtvý na místě, druhého vážně zraněného člověka přepravila záchranka do nemocnice. Podezřelý z místa po činu odjel, policie jej do několika hodin dopadla u Byšic.

Střelba v Jankově na Benešovsku: Rozhovor se svědkyní incidentu a policejní mluvčíVideo: Novinky

 
Článek

Policie podle informací Novinek obviněného během sobotního odpoledne stále vyslýchá. Kromě řady okolností se snaží zjistit také motiv trestného činu. „Motiv byl pravděpodobně osobní,” sdělila mluvčí policie Martina Fejfarová bez dalších podrobností.

Do jaké míry podezřelý s policií komunikuje a jestli se ke střelbě přiznal, není zatím zřejmé.

„Jednašedesátiletý muž byl obviněn z trestného činu vraždy ve stádiu dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu, za což lze soudem uložit až výjimečný trest odnětí svobody,” upřesnila mluvčí. Narážela tím na fakt, že bilancí střelby je jeden mrtvý muž a druhý těžce zraněný. Výjimečný trest může znamenat až doživotí.

Muž je obviněný také z nedovoleného ozbrojování. Policisté rovněž navrhují, aby šel obviněný do vazby, o čemž bude teprve rozhodovat soud.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zadržela muže podezřelého ze střelby v JankověVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

Policie se záchrankou zasahovaly v Jankově v pátek po jedné hodině odpoledne. Obětí je mrtvý muž, druhého lékaři museli připojit na plicní ventilaci a transportovat s těžkým zraněním do nemocnice vrtulníkem. [celá zpráva]

Svědkyně incidentu reportérovi Novinek na místě v pátek popsala, že viděla zhruba 65letého muže v černé bundě, který podle ní střílel.

Podezřelý z Jankova po činu odjel, policie ho dostihla kolem 18. hodiny ve středočeských Byšicích na Mělnicku, zhruba 90 kilometrů od místa činu. Kriminalisté muže zadrželi ve chvíli, kdy jel v autě. Akce byla podle policie natolik rychlá, že podezřelý nestihl klást odpor. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám