Hlavní obsah

Cizince obviněné z vraždy muže v pražském autobusu čeká soud

– Praha

Státní zástupkyně obžalovala dva cizince, kteří jsou obviněni z vraždy 51letého muže v autobusu na pražském Smíchově. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek sdělil mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

BEZ KOMENTÁŘE: Napadení střelce v autobusuVideo: Policie ČR

 
Článek

„Státní zástupkyně podala dne 12. září obžalobu na dvě osoby ve věku 42 a 28 let. Obžalovaným je kladeno za vinu spáchání zločinu vraždy ve spolupachatelství v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví,“ uvedl Cimbala.

Hlavní líčení bylo nařízeno u Městského soudu v Praze na 9. října.

Muži ze zemí bývalého Sovětského svazu byli původně obviněni z přečinu výtržnictví a zločinu těžké ublížení na zdraví. Napadený však během vyšetřování případu zemřel, a proto byl čin překvalifikován.

Incident se odehrál 13. března v autobuse číslo 244 na Smíchově. Policie ihned poté informovala, že zadržela střelce. Jak se ale ukázalo, střílel naopak 51letý muž, kterého dvojice cizinců poté zbila na sedadlech autobusu.

Oba útočníci utekli před příjezdem policie. Po zveřejnění videozáznamu byli dopadeni. Oba obvinění jsou ve vazbě.

Reklama

Související články

V autobuse na pražském Smíchově se střílelo

Pražská policie vyšetřuje střelbu v autobuse MHD, která se odehrála v úterý odpoledne na Smíchově. Střelce policie zadržela. Záchranná služba ošetřila jednoho...

Výběr článků

Načítám