Hlavní obsah

Čtveřice kradla skútry a motorky, jednu našli u nich v dodávce

Právo, miv
Hodonín

Slabost pro motocykly zřejmě zcela ovládla čtveřici mužů z Hodonínska. Jednostopé stroje jim sloužily jako zdroj obživy. Policisté je zadrželi i s motorkou, kterou ukradli v Rakousku.

Foto: Policie ČR

Ukradenou motorku našli v dodávce.

Článek

Čtveřice mužů ve věku mezi devětadvaceti a devětatřiceti lety podle mluvčího hodonínské policie Petra Zámečníka v rozmezí několika málo dnů mimo jiné odcizila tři skútry s úmyslem je zpeněžit.

„Odcizené skútry nakládali do dodávky a odváželi pryč. V případě, že se ukradeného stroje nedokázali zbavit, tak jej někde odstavili. Dopadeni byli při poslední krádeži dubňanskými policisty, kteří je zastavili při silniční kontrole,“ řekl mluvčí.

Foto: Policie ČR

Ukradenou motorku našli v dodávce.

Ve voze zrovna převáželi motorku s rakouskou registrační značkou. Její původ nedokázali doložit. „Policisté začali pátrat po původu motocyklu a zjistili, že jej odcizili ve městě Linec v Rakousku a převezli do ČR. S pomocí rakouských policistů jsme o nalezení motocyklu vyrozuměli majitele, který byl překvapen, protože o krádeži ještě ani nevěděl,“ dodal Zámečník.

Policisté čtveřici obvinili, u dvou z nich vzhledem k bohaté kriminální minulosti chtěli, aby na soud čekali ve vazbě. Návrh ale neuspěl, a tak čtyřlístek pachatelů bude na verdikt čekat na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám