Hlavní obsah

Prchající řidič se v Ostravě schoval v kanále, vyčmuchal ho služební pes

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté pronásledovali v sobotu řidiče škody, který odmítal zastavit a podrobit se kontrole. Automobilová honička skončila na staveništi, kde muž havaroval a utekl. Pachatele nakonec našel policejní pes schovaného v kanálu. Muž byl pod vlivem pervitinu.

Foto: Policie ČR

Ostravský policejní pes Bart

Článek

Policejní hlídka si všimla podezřelého řidiče krátce před čtvrtou hodinou ráno v Muglinovské ulici v Ostravě. „Nerespektoval pokyn k zastavení a dal se na újezd. Vůz posléze projel zábranou na staveništi, zastavil před betonovými obrubníky a řidič se dal na útěk,“ uvedla v úterý mluvčí policie Gabriela Pokorná.

Policisté na místo povolali posily a také svého kolegu psovoda s osmiletým služebním psem Bartem. Zvíře nakonec vyčmuchalo pachatele v jedné z kanálových vpustí.

Foto: Policie ČR

Řidič se schoval před policisty v kanálu, našel ho služební pes Bart

„Bart neomylně označil místo a policisty tak nasměřoval k úkrytu. Po sejmutí poklopu byla v hloubce několika metrů patrná obuv. Když policista sestoupil do prostoru, bylo zjištěno, že se zde muž ukrývá,“ upřesnila mluvčí.

Při kontrole se ukázalo, že má zákaz řízení do listopadu 2020, navíc jel v kradeném autě. „Orientační zkouška byla pozitivní na látku amphetamin,“ dodala Pokorná s tím, že sedmatřicetiletý pachatel je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a nelze vyloučit další trestné činy.

Reklama

Výběr článků

Načítám