Hlavní obsah

Otec s kočárkem netrefil do dveří tramvaje. Nadýchal 3,7 promile

– Praha
Novinky, kub

Pražští strážníci řešili ve čtvrtek případ silně opilého osmačtyřicetiletého otce s dítětem v kočárku. Muž byl natolik pod vlivem alkoholu, že nedokázal vystoupit z tramvaje. Nadýchal 3,68 promile.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Městské policii se ozval kolemjdoucí, který viděl silně opilého muže u tramvajové zastávky Palouček v Nuslích, jak vrávorá na ulici a padá do silnice, přičemž má s sebou kočárek s dítětem.

„Situaci oznamovatel popsal slovy: ‚Je úplně na káry‘,“ sdělila mluvčí strážníků Michaela Teplá.

Podezřelý otec pak podle svědka nastoupil do tramvaje č. 18. „Strážníci ihned vyjeli na další zastávku Nuselská radnice, po příjezdu zjistili, že se v tramvaji nachází muž odpovídající popisu. Snažil se ze soupravy vystoupit, ale nemohl se trefit ven ze dveří. Strážníci mu pomohli dostat kočárek bezpečně z dopravního prostředku,“ popsala mluvčí.

Případ řeší policie

Muž podle Teplé nemohl téměř ani mluvit a sotva se udržel na nohou. Strážníci mu dali dýchnout a na přístroji se objevila cifra 3,68 promile.

„Na místo byla pro důvodné podezření ze spáchání trestného činu přivolána státní policie, která si případ převzala,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám