Hlavní obsah

Syntetickým kanabinoidem se na Ostravsku intoxikovalo už 18 lidí

– Ostrava • Aktualizováno

Syntetickým kanabinoidem bylo v Ostravě intoxikováno už zřejmě 18 osob. Uvedla to Česká televize. U deseti z nich bylo potvrzeno, že se jedná o totožnou látku. Policie už našla 40 dávek drogy a stíhá čtyři lidi.

Krajský policejní ředitel Tomáš Kužel k nebezpečné drozeVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Byli obviněni z nakládání s omamnými a psychotropními látkami, řekl policejní ředitel Tomáš Kužel.

"Trestní sazba je tam pět let, pokud by způsobili smrt lidí, tak samozřejmě ještě více," uvedl Kužel. K obviněným pouze řekl, že se jedná o Čechy. Odkud droga pochází, není jasné, v minulosti ale tyto látky přicházely do Česka z Polska.

"Zatím to nemůžeme ani potvrdit ani vyvrátit. Nicméně syntetické drogy se k nám v minulosti z Polska dostávaly. Drogy pochází z Číny nebo Indie a může se stát, že to je třeba z Polska, ale nedokážeme to teď s jistotou říct," uvedl Kužel.

Po požití drogy zemřel v pondělí dvaatřicetiletý muž, druhý je ve vážném stavu v nemocnici. Oba kouření látky kombinovali s alkoholem. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Balení nebezpečného syntetického kanabinoidu

Policisté ve středu ráno získali informaci, že v oběhu je pravděpodobně větší množství této nebezpečné drogy. Kriminalisté mají svědectví bezdomovkyně, která našla v kontejneru plnou krabici, kterou pak předala dál, ovšem neví komu. V krabici byly stovky sáčků s naporcovanou látkou. Žena tvrdí, že v kontejneru podobných krabic viděla ještě několik.

Podle Kužela je ale svědectví zmatečné a žena nepůsobí příliš věrohodně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám