Hlavní obsah

V Plzni hoří ubytovna, 12 zraněných včetně hasičů

Právo, Novinky, pab, ok, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Plzeňští hasiči zasahují v úterý ráno u požáru ubytovny na Jižním Předměstí. Hoří v prvním patře budovy. Deset lidí z ubytovny a dva hasiči utrpěli zranění. V ubytovně se nacházelo až 40 lidí.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár ubytovny v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Hořet začalo v dřevěné ubytovně v Borské ulici kolem osmé hodiny ráno. Na místě zasahuje 10 jednotek hasičů. Evakuováno bylo z areálu a jeho okolí asi 130 lidí.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči u hořící ubytovny v Plzni.

„Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Byl zasažen celý prostor prvního patra. Evakuace proběhla před našim příjezdem. Z budovy hasiči vynesli několik propanbutanových lahví. Lokalizace požáru hlášena ještě nebyla,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar s tím, že později museli záchranáři ošetřit ještě dva hasiče.

Foto: Policie ČR

Hořící ubytovna z policejního dronu.

Záchranáři tam vyslali speciální automobil používaný při řešení mimořádných událostí. „Celkem bylo ošetřeno 12 zraněných osob, z toho 11 převezeno do nemocnice. Dva lidé byli ve stavu, který je přímo ohrožoval na životě. Jeden ze zraněných hasičů podepsal revers a zůstal na místě,“ uvedl mluvčí záchranářů Martin Brejcha.

Výpověď svědků požáru v PlzniVideo: Patrik Biskup, Novinky

„Uvnitř budovy by už nikdo neměl být. Příčiny požáru zatím neznáme, budou předmětem dalšího vyšetřování,“ řekla po deváté hodině Právu mluvčí policie Martina Korandová.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hořící ubytovna v Plzni

Podle informací reportéra Práva, který je na místě, mají záchranáři před budovou shromaždiště zraněných, kde ošetřují popálené a lidi, kteří se nadýchali zplodin hoření.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Záchranáři odvážejí jednoho ze zraněných

Podle správce ubytovny bylo v budově ubytováno asi 30 až 40 lidí. Svědci hovoří o tom, že nějaký opilý host ubytovny si údajně dělal jídlo a usnul. Plameny se pak rozšířily na budovu. Jiný svědek se zmínil o tom, že ho probudily rány kovovou tyčí do požárního hlásiče. Hned nato utekl z budovy.

Vrtulník nad hořící ubytovnou v PlzniVideo: Patrik Biskup, Právo

Drony v akci

K hořící ubytovně se dostavil i primátor Plzně Martin Zrzavecký (ČSSD). „Lidi, kteří jsou v pořádku, nezranění a museli opustit ubytovnu, převezeme do našeho zařízení na Roudné, poskytneme jim tam náhradní ubytování,“ řekl Právu Zrzavecký.

Situaci na místě monitorují i drony s termokamerou, které do vzduchu vyslala městská Správa informačních technologií. „Vítr nyní fouká rychlostí osm kilometrů za hodinu západním směrem, zápach a dým se budou pravděpodobně rozšiřovat na Jižní předměstí a zřejmě i Východní předměstí, možná i nad vnitřní město,“ uvedl Jiří Jakoubek z magistrátního odboru bezpečnosti.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Hasiči u hořící ubytovny v Plzni.

Ubytovna se nachází v komplexu dalších budov, kde jsou ubytovaní další lidé. V okolí jsou průmyslové haly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám