Hlavní obsah

V německém lese našli lebku ženy, která zemřela před 50 lety. Stopy možná vedou do Čech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie prostřednictvím svých českých kolegů žádá o pomoc při pátrání po totožnosti ženy, jejíž lebka byla nalezena loni v lese u Keilsteiner Hang v Řezně. Podle kriminalistů žena zemřela již v 60. letech a mohla mít vztah k České republice.

Foto: Policie ČR

Podoba ženy sestavená německými vědci.

Článek

Lidskou lebku našli v lese loni v únoru, policisté pak začali pátrat po totožnosti mrtvé. V okolí nálezu však nenašli nic dalšího, co by detektivům pomohlo v pátrání, ani další části těla.

Němečtí kriminalisté proto kontaktovali vědce z Ústavu soudní medicíny Mnichov a také ze Svobodné univerzity Amsterdam s podnětem na rekonstrukci měkkých tkání lebky.

„Znalci uvedli, že se pravděpodobně jedná o ženu, která se mohla narodit v letech 1942 až 1944. Pravděpodobně zemřela v letech 1963 až 1968. Dětství strávila na Šumavě. Poslední léta žila pravděpodobně v Regensburgu (Řezno - pozn. red.),“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Odborníci sestavili možnou podobu ženy před tím, než zemřela. Umístění očí, nosu a úst je podle policie velmi věrohodné. Podoba je vypracována bez vlasů, protože k nim vědci neměli žádná vodítka. K příčině úmrtí policie nic nesdělila.

Policie prosí ty, kteří ženu mohli znát, aby se obrátili na linku 158 nebo přímo na německé detektivy na čísle 0049 941 506 2888.

Reklama

Výběr článků

Načítám