Hlavní obsah

Šestiletá dívka zmizela před rokem ze Žižkova, soud poslal do vazby její babičku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie se obrací na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po šestileté dívce, kterou nikdo neviděl od loňského října. Pohřešovanou svědci naposledy zahlédli v jejím bydlišti v pražském Žižkově, kde ji měla vychovávat její babička, které soud dítě svěřil do poručnické péče. Právě babičku ale policie nyní obvinila z opuštění dítěte a soud ji poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Pražská policie hledá šestiletou Valerii

Článek

Na případu pracují kriminalisté z 1. oddělení krajského policejního ředitelství a specialisté na pátrání. Na začátku bylo hlášení jednoho z příbuzných, který dívku Valerii několik měsíců neviděl.

Policisté sesbírali informace od poručnice, příbuzných, na různých úřadech a zdravotnických zařízení, z nichž vyplynulo, že dívka byla s jistotou naposledy viděna v říjnu 2017 ve Viklefově ulici, kde bydlela. Pak byla ještě možná vidět někdy kolem loňských Vánoc, policie ale tuto informaci nemá s jistotou ověřenou.

„Dívenka byla svěřena soudem do poručnické péče své babičce spolu s dalšími třemi sourozenci. Výslech poručnice nepřinesl k vypátrání žádný přínos a žena se v případu stala hlavní podezřelou. Nedokázala totiž vysvětlit, kde dívka je,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Kriminalisté šedesátiletou ženou obvinili z opuštění dítěte nebo svěřené osoby a zanedbání povinné výživy a rovněž navrhli její vzetí do vazby, s čímž soud podle policie souhlasil.

„V tuto chvíli nemůžeme vyloučit, že se Valerie stala obětí nějakého z trestných činů. Jestliže jste dívku viděli, víte, kde by se mohla nacházet nebo o ní máte jakékoliv informace, kontaktujte linku 158,“ dodal Daněk.

Valerie měří zhruba 120 cm, má černohnědé vlasy a hnědé oči a v levém obočí má jizvu. Fotografie, kterou poskytla policie, je stará dva roky, přičemž novější podle mluvčího nyní není k dispozici.

Reklama

Výběr článků

Načítám