Hlavní obsah

Útočníka z plzeňské nemocnice policie obvinila z pokusu o znásilnění a loupež, skončil ve vazbě

Právo, pab
Plzeň
Aktualizováno

Za nedělní útok na starší pacientku v plzeňské fakultní nemocnici policisté ve čtvrtek obvinili 36letého muže z Českého Krumlova. Podezřívají ho, že chtěl ženu oloupit a znásilnit. Soud ho rovněž poslal do vazby.

BEZ KOMENTÁŘE: Muže odvádí eskortaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Je stíhán za zvlášť závažný zločin loupeže v jednočinném souběhu s přečinem znásilnění ve stádiu pokusu,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Plzeňský soud muže poslal do vazby.

Podle mluvčí mělo k činu dojít okolo půl šesté ráno v lůžkové části rehabilitačního oddělení. Jednalo se o nadstandardní pokoj, kde byla 75letá pacientka sama.

„Obviněný tam vešel v době, kdy pacientka spala. Fyzicky ji napadl, požadoval po ni peníze a pokusil se o akt se sexuálním podtextem,“ upřesnila Hokrová.

ČTĚTE TAKÉ

Napadené ženě se podařilo zmáčknout tísňové tlačítko. „Pachatel svého jednání ihned zanechal a z pokoje utekl ještě před příchodem personálu,“ sdělila mluvčí s tím, že pacientka byla po útoku zraněná.

Muž se dva dny skrýval a pak se sám přihlásil v místě bydliště. „V minulosti byl za podobné jednání odsouzen, nyní mu hrozí až 10 let vězení,“ dodala Hokrová.

Reklama

Výběr článků

Načítám