Hlavní obsah

V pražské Libni srazil vlak člověka, provoz na trati přes dvě hodiny stál

Praha
Aktualizováno

V pražské Libni poblíž Sokolovské ulice srazil ve středu kolem sedmé hodiny ráno osobní vlak člověka. Provoz vlaků na trati vedoucí z Masarykova nádraží přes Vysočany byl zhruba dvě hodiny zastaven, což se týkalo i příměstských vlaků. Spoje se plně rozjely po deváté hodině.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

Na místě nehody zasahovali hasiči Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) a jejich kolegové z metropole, kteří na Twitteru uvedli, že nejdřív museli hledat přístupovou cestu.

Mluvčí pražských hasičů Martin Kavka Novinkám řekl, že tělo sraženého člověka se nacházelo mimo kolejiště a zásah si převzali hasiči SŽDC.

Podle mluvčí správy Radky Pistoriusové se provoz vlaků obnovil deset minut po deváté hodině. „Vlaky jezdí po svých trasách,“ uvedla.

Jízdenky dráhy platily také v metru

České dráhy omezily provoz ranního spoje z Milovic, který končil ve Vysočanech, cestující pokračovali v cestě MHD. Opačným směrem vyjížděl spoj do Milovic a Kolína z Vysočan.

Rovněž provoz příměstských vlaků od Čakovic a od Horních Počernic končil ve Vysočanech. Jízdní doklady ČD platily na lince metra B v úseku Náměstí Republiky–Vysočanská a na lince metra C v úseku Hlavní nádraží–Nádraží Holešovice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám