Hlavní obsah

Pohřešovaného mladíka na Rychnovsku hledaly i drony

Do pátrání po dvaadvacetiletém Filipu Sopóci ze severní Moravy, který se ztratil v okolí Dobrušky na Rychnovsku, se v pondělí zapojila také krkonošská horská služba a hasiči. Horští záchranáři nasadili do pátrání dva drony s kamerami, hasiči pročesávali vodní plochy. Mladík je pohřešovaný od víkendu. Pátrání bylo zatím bezvýsledné. Informovali o tom zástupci horské služby a policie.

Článek

"Dnes dopoledne nás kontaktovala policie s tím, že potřebuje naši spolupráci při pátrání v nepřehledném terénu. Na místě jsme použili dva menší drony, které máme k dispozici v Krkonoších," uvedl zasahující člen Horské služby Krkonoše Jiří Brožek. Vzhledem k technice, kterou horská služba disponuje, není neobvyklé, že jsou horští záchranáři požádáni o spolupráci i mimo horské oblasti, uvedl.

Záchranáři použili postupně oba drony, jeden létal a snímal terén a z druhého stahovali data. "Vše jsme sledovali na monitoru u řízení dronu a pro jistotu jsme po každém letu vše ještě jednou zkontrolovali na obrazovce připojeného počítače. Pátraní v dané lokalitě však bylo zatím bezvýsledné," dodal Brožek.

Policie vyhlásila pátraní po mladíkovi v neděli 26. srpna večer, naposledy byl viděn v noci na neděli na zábavě v obci Hroška na Rychnovsku.

Reklama

Výběr článků

Načítám