Hlavní obsah

Ze sadu na Zlínsku někdo přes noc ukradl tunu švestek

Právo, jr
Zlín

O úrodu švestek z padesáti stromů přišel během jediné noci sadař v Bohuslavicích u Zlína. Stromy mu někdo očesal, i když je chodil den co den hlídat.

Článek

„Dvaačtyřicetiletý majitel má v trnkovém sadu vysázenu celkem stovku stromů starých asi 18 let,” uvedla v pondělí mluvčí zlínské policie Monika Kozumplíková s tím, že letošní úrodu chodil muž každý den kontrolovat.

„V pátek odcházel ze sadu po 19. hodině a bylo všechno v pořádku. V sobotu přišel na stejné místo v poledne a zjistil, že z některých stromů zmizelo velké množství zralých plodů, které někdo otřepal a posbíral. Podle velké úrody odhaduje, že si zloděj přisvojil tunu zralých trnek,“ sdělila mluvčí. Škoda činí asi 15 tisíc korun.

Bohuslavice patří do oblasti s bohatou tradicí pálení ovoce na kořalku, je tedy možné, že někdo mohl chtít získat švestky právě na slivovici.

„Policisté na místě prověřili získané informace a vyslechli svědky. Po pachateli pátrají,” dodala policejní mluvčí. Za krádež hrozí pachateli v případě dopadení a odsouzení až dva roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám