Hlavní obsah

Tříletý chlapec se potuloval po Budějovicích, 13letá dívka hlídala 10 sourozenců

Právo, orh
České Budějovice

Teprve tříletý plačící chlapeček se v minulém týdnu potuloval v českobudějovických ulicích. Všimli si ho kolemjdoucí a zavolali strážníky. Ti zjistili, že deset dětí bylo bez dozoru rodičů a starala se o ně jejich teprve třináctiletá sestra. Případ řeší odbor sociální péče českobudějovického magistrátu. Právo o tom v pondělí informoval mluvčí českobudějovických strážníků David Štýfal.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

„Oznámení o plačícím chlapci v Sámově ulici jsme přijali ve středu ve dvě hodiny odpoledne. Na místě strážníci dozvěděli, že se jedná o tříletého chlapce, který jim řekl své jméno, ale bydliště nevěděl,“ upozornil Štýfal.

O chvilku později však ke strážníkům přišla skupinka dalších pěti dětí, které uvedly, že je to jejich bratr. Strážníci doprovodili děti domů. „Tam se jim přihlásila teprve třináctiletá dívka. Říkala, že rodiče šli vyřizovat nějaké záležitosti na úřady,“ podotkl mluvčí.

Vyšlo najevo, že rodiče mají celkem jedenáct dětí a teprve třináctiletá školačka, je měla hlídat. „Strážníkům se podařilo získat nacionále rodičů a událost bude předána odboru sociální péče českobudějovického magistrátu k dořešení,“ dodal Štýfal.

Reklama

Výběr článků

Načítám