Hlavní obsah

Násilník s plážovým kloboukem na hlavě zbil v metru muže

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté vyšetřují od minulého týdne násilný incident, který se odehrál v podchodu metra Florenc, kde násilník zbil a chtěl okrást jiného muže. Útok zachytily bezpečnostní kamery. Podezřelý agresor z místa zmizel a policie po něm stále pátrá.

Napadení v metruVideo: Policie ČR

 
Článek

K napadení došlo v pátek 17. srpna kolem 18:00. Poškozený čekal v podchodu metra na svou manželku, která si odskočila na toaletu.

„Přišel k němu muž se slamákem na hlavě a s nožem v ruce po něm chtěl peníze. Ty mu poškozený odmítl dát, proto ho útočník začal tlouct pěstí do obličeje. Pak z místa odešel s nepořízenou,“ sdělil mluvčí policie Jan Daněk.

Podezřelého muže doprovázela na některých záběrech bezpečnostních kamer také žena. „Útočník byl ve věku 50 až 55 let, vysoký 180 až 185 cm a měl štíhlou sportovní postavu. Oblečený byl do bílé košile s vyšitým logem na pravé straně hrudníku, bílých krátkých kalhot a na hlavě měl plážový klobouk. Přes hrudník měl černou tašku,“ upřesnil Daněk.

Vypadal slušně

Poškozený podle mluvčího uvedl, že muž působil dojmem Turka nebo Araba a měl tmavou pleť. „Na první vypadal kultivovaně a slušně,“ doplnil Daněk.

Policie žádá veřejnost, aby v případě, že někdo útočníka nebo ženu poznává, kontaktoval linku 158. „Případ je prošetřovaný pro podezření ze spáchání trestného činu loupež, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám