Hlavní obsah

Policie dopadla tři cizince, kteří stříleli v Náchodě z auta po lidech gumičky

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Policisté v Náchodě dopadli trojici cizinců (24, 25 a 27 let), kteří se bavili střílením gumiček z oken svého černého BMW po kolemjdoucích. Muži jeli od hraničního přechodu v Náchodě, zadrženi byli díky informaci jednoho z poškozených poblíž kruhového objezdu ve Vrchovinách. Tříčlenná posádka vozu se posléze policistům přiznala.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Zadržení policii popsali, že cestou do práce a zpátky si krátili chvíli vystřelováním gumiček z auta na lidi.

„Řidiče automobilu hlídka na místě podrobila dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. Orientační test na drogy však dopadl opačně, ukázal, že řidič je ovlivněn látkou cannabis,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Protože výzvu k podrobení se odbornému lékařskému vyšetření řidič po poučení odmítl, dopravní policie mu uložila kauci ve výši 10 tisíc korun. Tato suma nenahrazuje sankci, pouze slouží jako prostředek, aby se muž nevyhýbal projednání případu a dostavil se k jednání s úřady.

Policie hledá další poškozené

Mladí muži se doznali, že vystřelováním gumiček z oken jedoucího automobilu po lidech se bavili přibližně od začátku července do současné doby. Není bez zajímavosti, že i zbývající dva muži v osádce vykazovali pozitivní výsledky na požití drog. V jednom případě na amfetaminy, v druhém opět cannabis.

„Naše výzva, aby se přihlásili další občané, kteří se stali obětí nemístných i občas bolestivých žertíků trojice, stále trvá. Žádáme všechny poškozené, aby se nejdříve ohlásili na obvodním oddělení Náchod, aby policisté jednání této trojice mohli řádně zadokumentovat a společně s dalšími důkazními materiály předat k projednání přestupku na příslušném odboru města. A aby pachatelé mohli být co nejdříve řádně potrestáni,“ dodala Prachařová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám