Hlavní obsah

Mladistvá dívka poskytovala na večírcích sex, kuplíři dostali podmínky

Právo, Jiří Růžička
Zlín
Aktualizováno

Ke třem letům odnětí svobody s podmíněným odkladem na pět let odsoudil v pátek Krajský soud ve Zlíně sedmapadesátiletého Antonína Cápka a pětatřicetiletou Adrianu Černotovou za obchodování s lidmi, kuplířství, ohrožování výchovy dítěte a podávání alkoholu dítěti. Cápek musí navíc zaplatit jako peněžitý trest 500 tisíc korun, Černotová 200 tisíc korun. Rozsudek není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu pro podání odvolání.

Obhájkyně Jana Rejžková k rozsudkuVideo: Jiří Růžička, Právo

 
Článek

Podle obžaloby Cápek a Černotová v letech 2006 až 2014 nabízeli zákazníkům k sexuálním službám nejméně deset dívek včetně jedné mladistvé.

Cápek i Černotová v předchozích jednáních u soudu vinu odmítali. Cápek se vynesení rozsudku nezúčastnil, Černotová si po celou dobu před zahájením hlavního líčení a po jeho skončení kryla před novináři tvář časopisem, po vynesení a odůvodnění rozsudku budovu soud urychleně opustila.

Na večírcích studentky středních škol

„Soud se opíral o přímé důkazy, jedinými byly přitom výpovědi poškozených dívek,“ řekla v odůvodnění rozsudku předsedkyně senátu Iveta Šperlichová. Původní obžaloba dvojici vinila, že nabízeli k sexuálním službám hned několik mladistvých, podle soudu se to však podařilo prokázat u jediné dívky.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

U Krajského soudu ve Zlíně pokračovalo hlavní líčení s Antonínem Cápkem a Adrianou Černotovou (vpravo).

„U nejzávažnějšího trestného činu obchodování s lidmi zůstala jedna poškozená, které už téměř bylo 18 let. A vzhledem k dosavadní bezúhonnosti obžalovaných jsme dospěli k závěru, že trest nepodmíněný by byl nepřiměřeně přísným,“ řekla Šperlichová.

S trestem pro Černotovou se ztotožnila i její obhájkyně Jana Rejžková. „Stran argumentace soudu ohledně viny paní Černotové jsem se neztotožnila, neboť se domnívám, že nebylo bez důvodné pochybnosti prokázáno, že se podílela na žalovaných skutcích,“ uvedla Rejžková.

Mezi dívkami, které měly podle obžaloby poskytovat sexuální služby na večírcích v penzionu v Kostelanech na Kroměřížsku, byly hlavně studentky kroměřížských středních škol. Při večírcích byl i volně dostupný alkohol, který hosté a dívky, podle spisu i nezletilé, popíjeli.

Placený sex dobrovolně

Zákazníci za účast na večírcích údajně platili 12 až 15 tisíc korun. Dívky si podle žalobce sjednával Cápek sám, případně přes webové stránky. Za služby, které prý poskytovaly jak hostům, tak Cápkovi, dostávaly obvykle 3000 korun, další získané peníze zůstávaly obžalovaným. Cápek si tak podle obžaloby přišel na více než milión korun, společně s Černotovou vydělali dalších nejméně 61 000 korun.

Státní zástupce Černotovou vinil i z provozování erotického privátu v Brně, kde pro ni zřejmě pracovaly v roce 2010 tři dívky.

Ženy a dívky nebyly podle Rejžkové v penzionu ani v bytě v Brně v žádném případě ke svému jednání nuceny. „Samy před soudem uvedly, že pokud vůbec probíhal placený sex, prostituce, tak to bylo z jejich strany dobrovolně,“ řekla Rejžková.

Reklama

Výběr článků

Načítám