Hlavní obsah

Muže vytáhli z jezera v Karviné bez známek života, museli ho oživovat

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezští záchranáři zasahovali v sobotu odpoledne v Karviné na Darkovském moři u topícího se čtyřiapadesátiletého muže.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Darkovské moře v Karviné (ilustrační foto)

Článek

Záchranáři přijali informaci o tonoucím ve tři hodiny odpoledne.

„V okamžiku příjezdu posádky u pacienta přetrvával stav selhání všech základních životních funkcí, záchranáři proto zahájili rozšířenou resuscitaci. Muži zajistili dýchací cesty i umělou plicní ventilaci, nutné bylo i podání defibrilačního výboje a léků,“ popisoval událost mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že podle jejich informací muž plaval ve vodě, v níž byl následně nalezen bez známek života. Lidé ho vytáhli na břeh a poskytli mu základní první pomoc. Záchranářům se pak podařilo u muže obnovit krevní oběh a transportovali jej do karvinské nemocnice.

Jezero, kterému se říká Darkovské či Karvinské moře se pro veřejnost otevřelo teprve letos. Jezero, které zde vzniklo vlivem důlních poklesů, chce město proměnit v rekreační zónu s koupáním pod těžními věžemi. Voda je zde krásně čistá a plná ryb. V minulosti jezero prošlo rozsáhlou rekultivací, která trvala 12 let a stála kolem 360 miliónů korun. Vodní plochu vlastní společnost Asental, město si ji pronajímá.

Reklama

Výběr článků

Načítám