Hlavní obsah

Celníci rozbili gang neonacistů pěstujících na Moravě marihuanu

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celníci při akci s názvem Smečka rozbili gang pěstitelů marihuany na Vyškovsku a Znojemsku. Při akci objevili dvě velkopěstírny marihuany, zabavili více jak 40 kilogramů sušeného konopí, šestery luxusní hodiny, dvě osobní auta, 150 tablet extáze a samopal včetně nábojů. V rukou strážců zákona skončilo jedenáct lidí.

Foto: Celní správa ČR

Celníci rozbili na Moravě gang pěstitelů marihuany

Článek

Na čtyři lidi soud už uvalil vazbu, další jsou stíháni na svobodě, přičemž u trestního soudu jim hrozí až dvanáct let vězení.

Sedm ze zadržených lidí jsou nebezpeční recidivisté, kteří se v minulosti již několikrát dostali do střetu se zákonem z důvodu propagace fašismu, pravicového extrémismu, loupeží a jiné násilné trestné činnosti.

Foto: Celní správa ČR

Celníci rozbili na jižní Moravě gang pěstitelů marihuany

Rozkrývat nebezpečnou skupiny začalo protidrogové oddělení celníků na konci února. Podle počátečních indicií se mělo jednat o skupinu osob z Brna a okolí, která spolu s dalšími organizovala výrobu, distribuci a prodej marihuany nejen v České republice, ale patrně i do zahraničí.

Foto: Celní správa ČR

Celníci rozbili na jižní Moravě gang pěstitelů marihuany, našli u nich také samopal

Pro členy skupiny si strážci zákona došli v červenci. „Vzhledem k rozsahu akce spolupracovala s Celní správou také Národní protidrogová centrála a jihomoravská policejní zásahová jednotka,” uvedla mluvčí celníků Lada Temňáková.

Foto: Celní správa ČR

Celníci rozbili na jižní Moravě gang pěstitelů marihuany

„Byly zlikvidovány dvě venkovní pěstírny konopí na Vyškovsku a Znojemsku, proběhlo šest domovních prohlídek a pět prohlídek jiných prostor,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám