Hlavní obsah

Na Prostějovsku shořel sklad slámy, záře plamenů prosvítila noc

Právo, jr
Prostějov

Rozsáhlý požár zasáhl v noci na pátek halu s uskladněnou slámou v Protivanově na Prostějovsku. Záře z plamenů pronikala nocí na kilometry daleko, požár způsobil škodu za 6,5 miliónu korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Prostějovsku shořel v noci sklad slámyVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

„Na místo vyrazilo devět požárních jednotek ze dvou krajů,“ informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Podle oznámení nebylo původně patrné, co přesně v dané oblasti s viditelnou září a hustým kouřem hoří.

„Podrobný popis vzápětí upřesnila dobrovolná jednotka. V zemědělském areálu hořelo na ploše zhruba 60 krát 20 metrů,“ uvedl Hošák.

Hasiči vyhlásili II. stupeň požárního poplachu. „Likvidace požáru pokračuje i v pátek dopoledne. Rozsáhlá požárem zasažená plocha skladované slámy se nechává postupně vyhořet. Hasiči nejdříve zajistili lokalizaci požáru a zabezpečení okolních objektů ochlazováním. Využili čerpací stanoviště pro kyvadlovou dálkovou dopravu vody u nedalekého rybníka,“ popsal mluvčí hasičů.

Hošák doplnil, že ve spolupráci s Policií ČR probíhá vyšetřování příčiny vzniku požáru. Během zásahu došlo k drobnému zranění jednoho z hasičů. „Dle vyjádření vlastníků požár způsobil škodu na skladované slámě a hlavně objektu v celkové výši 6,5 miliónu korun,” uzavřel Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám