Hlavní obsah

Kvůli smrti muže pod zřícenou zdí v Praze obvinila policie osm lidí

– Praha

Kvůli zřícení stěny domu, která letos v dubnu usmrtila muže v pražské ulici Na Neklance, obvinila policie osm lidí. Za obecné ohrožení z nedbalosti jim v případě prokázání viny hrozí až osm let vězení, informoval ve čtvrtek policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Hasiči Praha

Zřícená stěna na Smíchově

Článek

Neštěstí v Radlicích se stalo 7. dubna odpoledne. Policie tehdy informovala o tom, že stěna domu zavalila zhruba 40letého muže. Utrpěl těžká zranění, kterým přes pomoc záchranářů podlehl. Zda náhodně procházel kolem, nebo byl obyvatelem některého z okolních domů, policisté neupřesnili.

Případ původně prověřovali pro podezření z trestného činu nedbalostního ublížení na zdraví s následkem smrti, později změnili kvalifikaci na obecné ohrožení.

Na Smíchově se zřítila zeď.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Místo neštěstí nejprve prohledával pyrotechnik, protože podle svědků se těsně před pádem zdi ozval zvuk podobný výbuchu, expert však po prohlídce objektu explozi vyloučil. Policie proto pracovala s verzí, že se stěna pravděpodobně zřítila kvůli silnému poryvu větru. [celá zpráva]

Nedbalostního obecního ohrožení se podle trestního zákoníku dopustí ten, kdo svým jednáním vydá lidi v nebezpečí smrti či těžké újmy na zdraví. Jestliže pachatel tímto počínáním způsobí smrt, lze mu uložit vězení od dvou do osmi let nebo peněžitý trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám