Hlavní obsah

V areálu bývalé Poldi Kladno hořela skládka pneumatik

– Kladno • Aktualizováno
Novinky, Pavel Jaňurek, kub

V areálu bývalých hutí Poldi Kladno hořela skládka pneumatik. Na místě zasahovalo sedm hasičských jednotek, dým byl vidět na kilometry daleko. V blízkosti ohně bylo asi 22 vagonů uhlí, které se hasičům podařilo před plameny uchránit.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár pneumatik v KladněVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková uvedla, že na místo vyrazili profesionální i dobrovolní hasiči a byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, který se později snížil na druhý z celkové čtyřstupňové škály.

Dým z požáru byl podle mluvčí viditelný i zdaleka, například ze zhruba deset kilometrů vzdálené Unhošti.

Foto: Novinky

Požár pneumatik v areálu bývalé Poldi Kladno

Vagóny s uhlím, které byly v blízkosti požáru, se podařilo odvézt do bezpečí a hasiči dostali plameny během odpoledne pod kontrolu. Podle Kerekové požár úplně zdolali krátce před 17:00.

Foto: Novinky

Požár pneumatik na Kladně viditelný z pražského letiště

Kladenský primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) ČTK odpoledne řekl, že nejsou potřeba bezpečnostní opatření, obyvatelé města neohrožuje ani požár, ani produkované zplodiny.

Kereková dodala, že na místě je chemická laboratoř hasičů z Kamenice, která škodliviny v ovzduší měří. Město ale preventivně na svém webu doporučuje především obyvatelům v městských částech Vrapice, Dubí a Dříň, aby nevětrali.

Reklama

Výběr článků

Načítám