Hlavní obsah

Muž se v Praze zabarikádoval před policií a hrozil chemikáliemi

Novinky, Pavel Jaňurek
Slivenec

Policejní zásahová jednotka musela vyřešit ve čtvrtek večer nebezpečnou situaci v pražském Slivenci, kde své sousedy napadal devětatřicetiletý psychicky narušený muž. Po příjezdu policistů se před nimi zabarikádoval ve svém domě a vyhrožoval, že má uvnitř chemikálie. Policie ho nakonec zpacifikovala a odvezla na psychiatrii.

BEZ KOMENTÁŘE: Zabarikádovaného muže zpacifikovala zásahová jednotkaVideo: Novinky

 
Článek

Policii přivolali kolem osmé hodiny večer záchranáři, kteří potřebovali asistenci u psychicky nemocného muže, jenž ohrožoval a napadal své sousedy.

„Muž se však při prvotním kontaktu s policejní hlídkou uzavřel ve svém domě a odmítal vyjít ven," řekla Novinkám policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Policisté pak zjistili, že se muž v minulosti léčil na psychiatrii. „Jeho další jednání nasvědčovalo tomu, že by uvnitř domu mohl mít chemikálie, se kterými manipuloval, navíc s otevřeným ohněm,“ upřesnila mluvčí.

Muž skončil na psychiatrii

Okolí domu policisté uzavřeli a na místo dorazily další hlídky, zejména speciální jednotka, vyjednavači a policista se psem vycvičeným na vyhledávání výbušnin. Ve Slivenci zasahovali preventivně také hasiči a plynaři.

Vyjednávání bylo ale neúspěšné. "Právě zásahová jednotka přišla vzápětí na řadu. Po násilném vstupu do domu policisté s využitím donucovacích prostředků muže zpacifikovali a s drobným zraněním předali záchranářům k ošetření a následnému převozu na psychiatrii v policejním doprovodu," dodala Zoulová.

Případ vyšetřují kriminalisté, muž je podezřelý z nebezpečného vyhrožování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám