Hlavní obsah

Policie pátrá po chuligánech, kteří minulý týden vběhli na hřiště při fotbalovém zápasu Sparty

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté hledají několik chuligánů, kteří podle záznamů kamerového systému vběhli minulý týden na hřiště fotbalové Sparty, když se na Letné odehrával pohárový zápas se srbským týmem FK Spartak Subotica. Kvůli neukázněným fanouškům museli pořadatelé hru přerušit.

Foto: Policie ČR

Hledaní chuligáni z Letné

Článek

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a zhlédli celou řadu kamerových záznamů, které policie získala vlastním přičiněním nebo v úzké spolupráci s AC Sparta Praha,” sdělila mluvčí policie Andrea Zoulová.

Pomocí záběrů se podařilo některé z podezřelých fanoušků určit, u zbylých zveřejnila policie ve čtvrtek snímky z incidentu a prosí veřejnost o pomoc při identifikaci.

„Jakoukoli informaci, která by vedla k určení identity výtržníků zachycených na záběrech, přijme pražská policie prostřednictvím tísňové linky 158,” dodala Zoulová.

Několik fanoušků Sparty vniklo na hřiště před týdnem 2. srpna krátce před koncem zápasu, který Sparta sice vyhrála 2:1, na postup v Evropské lize jí ale skóre nestačilo. Naděje na postup totiž zhatila penalta, kterou srbský tým proměnil v 75. minutě. Chuligáni vběhli na hřiště krátce poté.

Reklama

Výběr článků

Načítám