Hlavní obsah

Osmnáctiletý cizinec na Náchodsku ubil krajana k smrti

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náchod

Na tísňové lince policie se v úterý krátce před 20. hodinou večer ozvalo oznámení o úmrtí 23letého cizince v bytě jednoho domu v Hronově na Náchodsku. V souvislosti s jeho smrtí již policisté zadrželi o čtyři roky mladšího krajana oběti a obvinili ho ze zvlášť závažného zločinu ublížení na zdraví s následkem smrti.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Po oznámení se na označené místo ihned vypravili policisté. Bohužel přivolaný lékař musel konstatovat smrt poškozeného. Aby se zjistila přesná příčina smrti, byla nařízena soudní pitva,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Vyšetřování brzy ukázalo na osmnáctiletého mladíka. „Vyšlo najevo, že mezi muži, kteří se znali, došlo v ranních hodinách k osobnímu sporu. Obviněný krajana fyzicky napadl v práci, a to tak, že jej opakovaně bil pěstí. Tím mu měl způsobit zranění, v důsledku kterého ještě téhož dne zemřel,“ pokračovala policejní mluvčí.

Že poškozený zemřel na základě úrazu, předběžně potvrdila i provedená pitva.

Obviněný, který je stíhán vazebně, se k fyzickému konfliktu přiznal. Nyní mu hrozí vězení od 5 do 10 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám