Hlavní obsah

Motorkář dostal na dálnici D35 smyk a sklouzl pod osobní auto, na místě zemřel

Právo, ČTK, alf
Aktualizováno

Smrtí sedmačtyřicetiletého motocyklisty skončila v sobotu večer dopravní nehoda na dálnici D35 ve směru od Mohelnice na Olomouc. Muž dostal v mírné levotočivé zatáčce na mokré vozovce smyk a po pádu klouzal do pravého jízdního pruhu, kde vjel do dráhy Škodě Octavii a střetl se s ní.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Motorkář bohužel na místě i přes intenzivní první pomoc podlehl způsobeným zraněním,“ sdělila Právu policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Celková škoda na motocyklu, škodovce a svodidlech dosáhla 161 tisíce korun. Příčina a okolnosti této tragické události jsou v šetření.

K nehodě došlo o půl deváté večer. „Po dobu šetření nehody byla dálnice uzavřena a provoz byl obnoven po 23 hodině,“ dodala Zajícová s tím, že u zemřelého byla nařízena soudní pitva.

Podobná nehoda na Prostějovsku

Další nehoda motocyklisty se stala v sobotu před polednem na silnici mezi obcemi Drahany a Žárovice na Prostějovsku. Třiatřicetiletý muž nezvládl v zatáčce zřejmě kvůli rychlé jízdě řízení a vjel do protisměru, upadl a klouzal po silnici.

"V protisměru jel v té době osobní automobil a jeho řidič ve snaze zabránit střetu vyjel vpravo, částečně mimo vozovku. I přesto došlo ke střetu. Zraněný motorkář byl z místa nehody převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci," uvedla mluvčí.

Dechové zkoušky byly u obou řidičů negativní, okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují.

Reklama

Výběr článků

Načítám