Hlavní obsah

Osmiletý kluk ujel na Jablonecku s nakladačem. Chtěl jet za babičkou

– Jablonec nad Nisou
Právo, Michael Polák

Tak mladého šoféra, jakého spatřili v kabině třítunového nakladače náhodní kolemjdoucí v Rychnově u Jablonce nad Nisou nečekali. Nákladní stroj řídil po náměstí v jejich obci malý chlapec. Lidé proto zavolali policii.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

O neobvyklém případu informovala TV Nova. „Informaci jsme přijali od místních občanů. Hned poté jsme vyjeli do Tovární ulice, kde policista chlapce vyzval k zastavení. Ten ho okamžitě uposlechl, zajel ke krajnici a jako profesionální řidič zastavil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Chlapcův otec byl v době, kdy jeho syn nastoupil do vozu, v kanceláři a ničeho si nevšiml. „Zatrne vám, když nemáte páru o tom, co se děje,“ uvedl pro televizi otec. „Myslím, že se asi jel podívat za babičkou, bydlí kousek," dodal.

Nakladač, se kterým chlapec odjel, se neovládá jako běžná osobní či nákladní auta. Nemá volant a jeho chod i směr řízení se upravuje pomocí pák připomínajících joystick z herních konzolí.

Rodiče chlapce si oddechli, že všechno dobře dopadlo. „Nenapáchal žádné škody, nikoho nepřejel, nikoho nenaboural. Říkal jsem mu, ať to nedělá, a myslím, že to bylo s takovým důrazem, že to i pochopil," dodal chlapcův otec.

Policie už případ nebude dál vyšetřovat, předala ho na městský úřad, kde se bude posuzovat jako přestupek.

Reklama

Výběr článků

Načítám