Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli na ulici mladíka, který pronásledoval slabozrakého a rozbil mu brýle

Praha

Kriminalisté dopadli 25letého lupiče, který v červenci v Praze přepadl slabozrakého muže. Když od něj nedostal mobil, pronásledoval ho a rozbil mu brýle. Zadržený policistům řekl, že to byl spontánní nápad, uvedl v úterý mluvčí policie Jan Daněk.

Kriminalisté zadrželi lupiče přímo na uliciVideo: Policie ČR

 
Článek

„Kriminalisté po zveřejnění případu obdrželi několik poznatků k totožnosti podezřelého a toho se jim díky tomu podařilo zadržet. Zadržení proběhlo na ulici za použití donucovacích prostředků, jelikož byla obava, že by podezřelý mohl být ozbrojen,“ uvedl Daněk.

Policisté u něj následně našli nůž, se kterým byla spáchána loupež. Mladý muž se k ní přiznal a dodal, že to byl spontánní nápad. Z evidencí vyplynulo, že muž je v podmínce za jinou loupež. Navíc byl osmkrát v databázi hledaných osob.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro trestné činy loupež, krádež a poškození cizí věci, za což mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Na muže kriminalisté podali podnět na jeho vzetí do vazby, protože by mohl uprchnout nebo se skrývat. Nemá totiž žádné stálé bydliště a hrozí mu vysoký trest,“ konstatoval Daněk.

Dostihl ho v tramvaji

Loupež se stala předminulý týden v Kobylisích. Poškozený seděl u metra na lavičce a v ruce měl telefon, když k němu podle detektivů přistoupil podezřelý, vytrhl mu ho z ruky a začal z místa odcházet. Poškozený ho doběhl, začal se s ním o telefon přetahovat a získal ho zpátky. [celá zpráva]

Slabozraký si ubránil mobil, brýle už neVideo: Policie ČR

Jenže poté vytáhl lupič nůž a domáhal se vrácení telefonu zpět. Muž na nic nečekal a začal utíkat. Vběhl do tramvaje a ujel pryč v domnění, že se násilníka zbavil. Ten ho však dostihl v tramvaji na zastávce Ke Stírce. Tam došlo k dalšímu útoku na poškozeného, kterému strhl brýle a rozlámal mu je.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám