Hlavní obsah

Muže na Plzeňsku ušlapali býci

Ptenín

Tragicky odstartoval sobotní den v západních Čechách. Šedesátiletého muže v Pteníně na jižním Plzeňsku ušlapalo stádo býků. Případ už vyšetřuje policie.

Muže na Plzeňsku ušlapali býciVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

Podle informací Práva přímo z místa neštěstí muž vešel do kotce, do kterého podle místního pracovníka chodit neměl. Na místě byl nalezen mrtev.

„Záchranáři muže na místě resuscitovali. Lékař ale nakonec bohužel musel konstatovat exitus,“ sdělil Právu Josef Trefil z krajské záchranné služby.

Na místo kromě záchranářů ihned vyjeli hasiči společně s policisty.

Foto: Jan Švábek, Právo

Zemědělské družstvo v Pteníně na jižním Plzeňsku, kde byl muž ušlapán býky.

Policejní mluvčí Hana Rubášová uvedla, že dva muži v areálu zemědělského družstva naháněli dobytek. Jeden z nich měl na starost krávy a druhý býky. Policisté nyní zjišťují, co přesně se stalo a jak cizí státní příslušník zemřel. Kriminalisté na místě zajišťují důkazy.

K podobnému případu došlo na začátku července v Jílovém u Prahy, kde 69letou ženu pošlapalo splašené stádo krav. Vrtulník ji s vážnými zraněními převezl do motolské nemocnice v Praze. [celá zpráva]

V sobotu shodou okolností vrcholí ve španělské Pamploně oslavy svátku svatého Fermína, jehož součástí je i tradiční běh s býky uličkami města. Letos si tradice vyžádala několik zraněných, za posledních sto let při běhu s býky zahynulo 15 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám