Hlavní obsah

Na Olomoucku narazil linkový autobus čelně do stromu

– Olomouc • Aktualizováno

U Hraničních Petrovic na Olomoucku narazil linkový autobus do stromu. Při nehodě se zranil řidič i všech deset cestujících. Na místě zasahovali záchranáři včetně vrtulníku, nikdo ze zraněných nebyl v ohrožení života.

Nehoda autobusu na OlomouckuVideo: HZS Olomouckého kraje

 
Článek

Nehoda se stala kolem 15. hodiny na silnici 444 těsně před Hraničními Petrovicemi, která vede z Těšíkova.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Linkový autobus sjel ze silnice a čelně narazil do stromu. Zaklíněného řidiče museli vyprošťovat hasiči.

Na místě zasahovaly všechny složky záchranného systému. K místu nehody byl povolán také vrtulník letecké záchranné služby. Řidič autobusu byl zaklíněn a museli ho vyprostit hasiči.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Všech deset cestujících se při nehodě zranilo

„Pomocí hydraulického vyprošťovacího zvedáku ho vyprostili a předali do péče lékařů zdravotnické záchranné služby,“ řekla Právu mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Nehoda autobusuVideo: Česká televize, Česká televize ČT24

„Na místě události jsme ošetřili celkem 11 zraněných. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče, zajištění a stabilizaci, byli účastníci nehody transportováni do okolních zdravotnických zařízení,” řekl Právu mluvčí ZZS OK Pavel Lampa.

Šest pacientů bylo podle něj předáno ve Fakultní nemocnici Olomouc, čtyři v nemocnici Šternberk a jeden ve Fakultní nemocnici Ostrava Poruba. „U všech zraněných byl charakter poranění lehký až středně závažný, jednalo se zejména o pohmožděniny, odřeniny a zlomeniny. Všichni poranění byli předáni ve stabilizovaném stavu a nikdo z účastníků nebyl v ohrožení života,“ upřesnil Lampa.

„Hasiči pomáhali ošetřovat zraněné a spolupracovali také při jejich nakládání a transportu do vrtulníku a sanitních vozidel. Nyní zajišťují havarovaný autobus. Řeší, zda ho zvládnou ze stromu vyprostit vlastními silami, nebo zda bude nutné povolat specializovanou firmu,“ dodala mluvčí Hacsiková.

Reklama

Výběr článků

Načítám