Hlavní obsah

Za masivní únik plynu v Praze mohla prasklá součást potrubí

Za rozsáhlým únikem plynu, který ve čtvrtek večer vyhnal z centra Prahy na 500 lidí, stála podle plynařů zřejmě prasklá součást potrubí. Havárií se dále zabývá policie. Hasičům a odborníkům se podařilo nebezpečí zažehnat až po několika hodinách práce.

Hasiči v centru Prahy zasahují u masivního úniku plynu Video: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

V pátek dopoledne mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek oznámil, že příčinou masivního úniku plynu bylo s největší pravděpodobností prasknutí spojky připojující uzávěr a potrubí. „Věc šetří policie a zmíněný díl má k dispozici. Konečné závěry v tuto chvíli ještě nemáme,” doplnil Vránek.

Policie zatím bližší informace k vyšetřování nezveřejnila.

Plyn začal ve čtvrtek před osmou hodinou večer prudce unikat z výkopu, kde dodavatelská firma vyměňovala potrubí pro společnost Pražská plynárenská distribuce, která patří do koncernu Pražská plynárenská a má na starosti správu vedení plynu. Až po zhruba třech hodinách se podařilo únik zastavit.

Kvůli úniku plynu v centru Prahy evakuovali ve čtvrtek v podvečer hasiči obyvatele domů v Masné ulici na Starém městě. Celkem muselo své domovy opustit na 500 lidí, uzavřeno bylo i širší okolí havárie. Kvůli zásahu hasičů a plynařů byl ve čtvrtek přerušen provoz tramvají a autobusů v blízké Revoluční ulici.

Zdravotníci na místě ošetřili pět lidí, kteří se lehce nadýchali plynu. Kromě tří policistů to byla i matka s dítětem. Nikdo z nich ale nemusel být převezen do nemocnice. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám