Hlavní obsah

Za hodinu a půl obral zloděj seniorku o padesát tisíc, policie žádá o pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

O padesát tisíc korun připravil zatím neznámý pachatel sedmaosmdesátiletou ženu v Praze. Během nákupu nebo po cestě domů seniorka přišla o peněženku se svou platební kartou. Během hodiny a půl tak přišla o padesát tisíc korun. O případu z poloviny června informoval ve středu policejní mluvčí Jan Daněk.

BEZ KOMENTÁŘE: Seniorku připravil o desetitisíceVideo: Policie ČR

 
Článek

Žena přišla podle policie o peněženku 19. června před polednem buď v obchodě s potravinami na Sokolovské ulici, nebo po cestě domů do Nuslí. Žena měla v peněžence kromě jiných věcí platební kartu a na lístečku napsaný PIN. Po příjezdu domů seniorka zjistila ztrátu a okamžitě jela kartu zablokovat.

„I když od krádeže peněženky do zablokování karty uplynula pouze hodina a půl, stačil neznámý pachatel uskutečnit devět výběrů z bankomatů a vybrat skoro padesát tisíc korun,“ řekl Daněk.

Neznámý zloděj je podezřelý z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což může strávit i dva roky za mřížemi.

„Podezřelého muže zachytilo při výběrech několik kamer a nyní známe jeho podobu. Jestliže ho někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ žádá veřejnost o pomoc při pátrání Daněk. Zároveň připomíná, aby si lidé nenechávali PIN u platebních karet.

Reklama

Výběr článků

Načítám