Hlavní obsah

Policie obvinila mladíky, kteří v Praze brutálně zmlátili ochranku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie obvinila dva mladíky, kteří v dubnu brutálním způsobem napadli pracovníky ochranky v pražských Butovicích, z těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví. Jednadvacetiletému hrozí až dvanáct let za mřížemi, o dva roky staršímu výtržníkovi pak dva roky ve vězení. V úterý o tom informoval policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Mladíci podezřelí z útoku na ostrahu

Článek

„První osobou a hlavním útočníkem je jednadvacetiletý mladík, kterému vyšetřovatel sdělil obvinění z trestných činů těžké ublížení na zdraví v souběhu s trestným činem ublížení na zdraví a z výtržnictví. Za tyto delikty hrozí mladíkovi trest odnětí svobody až na dvanáct let,“ uvedl Hulan.

Mluvčí zároveň poděkoval veřejnosti a médiím za výraznou pomoc při hledání pachatelů. „Díky zveřejněné pátrací relaci totiž apelovalo a naléhalo jejich blízké okolí na obviněné mladíky natolik, že ti se následně přihlásili kriminalistům sami a posléze se k brutálnímu útoku i doznali,“ dodal Hulan.

Opilí mladíci v Praze brutálně zmlátili ochrankuVideo: Policie ČR

Parta opilých mladíků zmlátila začátkem dubna ochranku nákupního centra v pražských Butovicích. Podle policie je měla vyprovokovat výzva ochranky, aby se umravnili a uklidili nepořádek, který po sobě zanechávali.

Podnapilá mládež zmlátila zaměstnance ochranky velmi brutálním způsobem, jeden z nich byl zraněn těžce. „Napadený 29letý muž byl ošetřen a převezen do fakultní nemocnice v Motole na urgentní příjem,” řekla v dubnu mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám