Hlavní obsah

Auto narazilo na Prostějovsku do rodinného domu, pět zraněných

Novinky, Eliška Míková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Pět lidí se zranilo po nárazu osobního auta do rodinného domu. Nehoda se stala v noci z pondělí na úterý v obci Stařechovice-Služín nedaleko Čech pod Kosířem. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči. Čtyři lidé zůstali zaklíněni ve voze, odkud je museli vyprostit. Nehodu nepřežil pes, který cestoval s pěticí v autě.

Foto: HZS Olomouckého kraje , .

Auto s pětičlennou posádkou narazilo do rodinného domu.

Článek

„Hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí zaklíněné osoby vyprostili a předali je do péče zdravotnické záchranné služby. Vzhledem k tomu, že po nehodě zůstal poškozený plyn a rodinný dům, povolal velitel zásahu na místo statika a plynaře,“ uvedla k nehodě mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková.

Podle rozhodnutí statika bylo nutné díru o rozměrech přibližně metr na metr zapažit. „Hasiči proto vzpěrami podle pokynů statika zpevnili zeď a zajistili také plynovou skříň, ve které před tím technik plynáren odpojil přívod plynu,“ dodala Hacsiková.

Obyvatelům domu, kteří v době nehody spali, se nic nestalo. Hasiči zásah ukončili po páté hodině ráno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám