Hlavní obsah

Při požáru domu na Opavsku zemřel muž

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V tragédii, při níž zemřel třiašedesátiletý muž a dalších pět lidí se nadýchalo kouře, se proměnil nedělní podvečerní požár rodinného domu ve Vřesině na Opavsku. Plameny způsobily škodu za 200 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Při požáru domu ve Vřesině na Opavsku zemřel třiašedesátiletý muž.

Článek

O požáru v domě na Průkopnické ulici se hasiči dozvěděli okolo 19:45 hodin. Likvidovat oheň vyrazilo pět jednotek hasičů. „Hořelo v prvním patře rodinného domku,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Příčinu požáru hasiči stále vyšetřují

„Oheň poškodil hlavně obývací pokoj, další pokoje zahalil hustý kouř. Požár se nejprve snažili uhasit sousedé pomocí dvou práškových přenosných hasicích přístrojů, kouře se nadýchaly i další tři osoby,“ popsal mluvčí s tím, že hasiči v dýchací technice uhasili oheň za čtvrt hodiny. Poté odvětrali zakouřené prostory.

Záchranáři už nemohli pomoc třiašedesátiletému muži, který zemřel při požáru ještě před příjezdem záchranných složek. Ošetřili však dalších pět osob ve věku mezi 18 a 45 lety, z toho čtyři muže a ženu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Plameny způsobily škodu za 200 tisíc korun

„Všichni pacienti byli při vědomí a se záchranáři komunikovali, došlo u nich k intoxikaci zplodinami hoření. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli přepraveni na interní ambulance městské a fakultní nemocnice v Ostravě,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám