Hlavní obsah

Pumu u Prahy se podařilo po třech dnech odchytit

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve Zvoli na Praze-západ se v sobotu večer podařilo úspěšně odchytit pumu, která utekla z místního zooparku. S odchytem pomohli specialisté ze záchranné stanice.

Reportáž s majitelem zooparku z loňského srpnaVideo: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že dnes ve večerních hodinách se pumu podařilo úspěšně odchytit. Při odchytu jsme ji museli uspat, právě se probouzí,“ potvrdil krátce před 22. hodinou Novinkám ředitel zooparku Tomáš Machač.

Puma se podle Machače pohybovala v zalesněném prostoru ve Zvoli a okolí. Odchycena byla na okraji louky. Podle informací Novinek vyrazili specialisté ze záchranné stanice společně se zástupci zooparku do terénu ve večerních hodinách, tedy v době, kdy je puma aktivní.

Puma utekla ve čtvrtek po jedné hodině odpoledne a ihned byla informována policie a radnice.[celá zpráva]

Podle čtvrtečního vyjádření Machače je to jiné zvíře, než které uteklo loni v červenci. [celá zpráva]

Zoopark má povolení na chov zvířat, ale stavby tam stojí nelegálně. Stavební úřad loni Machačovi nařídil stavby v zooparku odstranit, což ovšem chovatel neučinil.

„Stavební úřad si pohrával s myšlenkou, že prodlouží lhůtu na odstranění o dva roky. Něčím to podmiňoval, chovatel nic z toho nesplnil. Na základě stížnosti na krajský úřad byl stavební úřad napomenut, že jedná nesprávně a že má přejít k odstranění těch staveb, že by zoo zanikla. Bohužel nic z toho se nestalo,“ řekl ve čtvrtek starosta Zvole Miroslav Stoklasa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám