Hlavní obsah

Sedmnáct let unikal podvodník spravedlnosti. Dopadli ho lovci lebek v bytě u Prahy

– Praha

Přes 150 listů spisu se záznamy o pátrání a prověrkách nashromáždili kriminalisté za 17 let, kdy pátrali po muži, kterého v roce 2001 poslal soud do vězení za podvod při rozprodeji pozemků, kam však odsouzený nenastoupil. Muž měnil identitu, cestoval a střídal zaměstnání. Padesátiletého muže dopadli v červnu detektivové odboru cíleného pátrání, takzvaní lovci lebek.

Zadržení hledaného podvodníkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Muž dostal ve svých 33letech od Krajského soud v Českých Budějovicích trest pět let vězení. Podle rozsudku se dopustil podvodu při zajištění rozprodeje pozemků, kterým způsobil škodu téměř dva milióny korun.

Kriminalisté po něm pátrali nejen v České republice, ale také v zahraničí. „Policejní spis obsahoval téměř 150 listů se záznamy rozsáhlých prověrek po hledaném muži. Ale i přes rozsáhlá opatření se nedařily zjistit žádné poznatky k hledané osobě,“ uvedla mluvčí strakonických policistů Jaromíra Nováková.

Podvodník podle ní měnil zaměstnání a cestoval po Evropě. Využíval falešnou identitu, pod kterou se také nechal zaměstnat u jedné velké společnosti v Praze. Jeho šéfové ani sousedé o jeho pravé totožnosti nic nevěděli. Zjistili to až kriminalisté, kteří si na něj nakonec došlápli v pronajatém bytě u Prahy.

„K samotnému zadržení došlo především díky skvělé spolupráci policistů ze Strakonic a Policejního prezidia ČR, na základě které byl hledaný přesně lokalizován,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám