Hlavní obsah

Před vraždou manželů a znásilněním jejich dcery svázal oběti, teď ho čeká soud

– Ústí nad Labem

Policie podala návrh na obžalobu 53letého muže, který v chatce na Ústecku svázal manžele a jejich děti. Na dotaz Novinek to ve čtvrtek řekla mluvčí policie Veronika Hyšplerová. Jeho kumpán pak dvojici zavraždil a znásilnil jejich 13letou dceru. Hlavní podezřelý po činu spáchal sebevraždu a policie jeho část případu v nejbližších dnech odloží.

Policie na místě vraždy v zahrádkářské kolonii u Střížovic na ÚsteckuVideo: Jiří Forman, Aktu.cz

 
Článek

„Policejní vyšetřovatel na krajské státní zastupitelství podal podnět k návrhu na podání obžaloby ve věci trestného činu zbavení osobní svobody a porušování domovní svobody. Kriminalisté po vyhodnocení všech informací prokázali, že se tento pachatel na vraždě manželů nepodílel,“ informovala Hyšplerová.

Podle ní bude druhá část případu brzy odložena. „Vzhledem k tomu, že pachatel vraždy, znásilnění a porušování domovní svobody spáchal na místě činu sebevraždu, tak policejní vyšetřovatel případ odloží,“ konstatovala mluvčí.

Motivem zřejmě peníze

Policie se nechce k případu více vyjadřovat vzhledem k dětem, které hrůzné řádění násilníků přežily. Mluvčí policie odmítla sdělit také motiv. Podle serveru lidovky.cz, který citoval z vazebního usnesení, ale byly motivem peníze – bez větších detailů dokument uvádí, že pachatele měl motivovat možný zisk osmi miliónů korun.

Komplic, na kterého nyní policie navrhuje obžalobu, měl dostat za svou práci půl miliónu korun. Při brutálním vraždění se v chatce podle serveru již nenacházel. Pomohl jen svázat poškozené a odešel.

Foto: PRÁVO - Aleš Pelikán, Právo

Policejní páska na dveřích domu, kde se čin stal

Násilný čin se stal v noci na 8. ledna v zahrádkářské osadě u obce Střížovice. Policisté, kteří přijeli na místo první, nalezli tři lidi bez známek života. Mrtvý pachatel měl svázat manželský pár a poté před jeho zraky znásilnit nezletilou dceru. Poté oba rodiče zabil. Znásilněné dívce je 13 let.

S manželským párem žily v domě celkem tři děti. Všechny skončily v péči lékařů.

Zavražděný šedesátiletý muž byl předsedou místní zahrádkářské kolonie.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám