Hlavní obsah

Muž byl naštvaný kvůli výplatě. Na majetek zaměstnavatele házel granáty

Právo, den
Bruntál

Na obydlí a firmu svého zaměstnavatele zaútočil letos v dubnu granáty ze druhé světové války čtyřiadvacetiletý muž. Případ se stal ve Svobodných Heřmanicích na Bruntálsku Jednalo se o čin ze msty, protože muž nedostal zaplaceno za práci tolik peněz, kolik si představoval.

Foto: Policie ČR

Nalezený granát.

Článek

Podle majitele zemědělské firmy dostal méně peněz proto, že měl liknavý přístup k pracovním povinnostem. Mstitele, který se na dohodu staral o dobytek, již policie dopadla.

Kromě útoku granáty má na svědomí společně se svým o rok mladším kumpánem také krádež terénního vozidla, které patřilo jeho zaměstnavateli. S ním úmyslně nabourali do policejního auta stojícího před policejní stanicí. Podle bruntálského kriminalisty Petra Vítka oběma mužům hrozí nyní až pětileté vězení.

Foto: Policie ČR

Ukradené auto se snažil muž podpálit

„Nejprve hodil odjištěný granát k zaparkovanému vozidlu u domu svého zaměstnavatele, granát ale nevybuchl. Muž se proto přemístil o 300 metrů dál k areálu zemědělské společnosti, kde pracoval, kam hodil další granát. Ten již vybuchl a poškodil nemovitosti v blízkosti exploze. V tu chvíli ale byl naštěstí areál liduprázdný,“ popisoval Vítek.

Mstitel tak naštěstí nikoho nezranil. Nakonec zaměstnavateli odcizil terénní vozidlo, s nímž úmyslně naboural policejní vůz a které pak schoval v lese, kde se ho snažil i se svým kamarádem podpálit a zahladit stopy. Původně ho však chtěli utopit v lomu. Starší z dvojice je nyní ve vazbě. Odkud měl mladý muž funkční granáty ze druhé světové války, policie odmítla říci s tím, že je věc ještě v šetření.

Reklama

Výběr článků

Načítám