Hlavní obsah

Při sporu o batoh vytáhl muž na ochranku obchodu v Praze nůž

Novinky, luh
Praha

Policie pátrá po muži, který na začátku června s nožem v ruce ohrožoval ochranku obchodu v Praze 10, když pracovník ochranky jeho známé sebral batoh kvůli podezření, že žena v obchodě kradla. O případu informoval ve čtvrtek mluvčí policie Jan Daněk, který požádal veřejnost o pomoc při pátrání.

BEZ KOMENTÁŘE: Dvojice podezřelých v prodejně potravinVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se odehrál v prodejně potravin v Tuklatské ulici v Praze 10. Ženu podezřelou, že ukradla čokoládu a ukryla ji do batohu, zastavila ochranka obchodu a požadovala, aby ukázala obsah zavazadla. To žena odmítla a dala se na útěk.

„Několik metrů od prodejny byla dostižena a po krátkém sporu o batoh přišla. Pak z místa definitivně utekla,“ popsal Daněk začátek incidentu.

Když se s batohem pracovník obchodu vracel zpátky, přistoupil k němu muž, který do obchodu předtím vešel spolu se zmiňovanou ženou, a řekl: „Vrať mi ten batoh, nebo tě zabiju!“ Zároveň vytáhl nůž s vystřelovací čepelí.

Nato ochranka batoh vydala a muž odešel pryč.

Hrozí mu až osm let vězení 

Případ policie vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání, za což pachateli v případě dopadení a odsouzení hrozí až osm let vězení.

Podezřelý muž byl ve věku kolem 25 až 30 let, štíhlé sportovní 170 cm vysoké postavy. Měl tmavé krátké vlasy a na hlavě čepici s kšiltem hnědozelené barvy. Na sobě pak měl krátké tříčtvrteční kalhoty z riflového materiálu tmavě modré barvy a khaki triko. Na pravém předloktí měl tetování. Hovořil česky.

Žena, o niž se kriminalisté také zajímají, byla ve věku 25 až 30 let, vysoká asi 160 až 170 cm. Měla rovné dlouhé vlasy sepnuté gumičkou a oblečená byla do šatů hnědozelené barvy, které měly z přední strany zapínání na knoflíky. Přes rameno měla kabelku tmavé barvy a na nohou světlé boty. I ona mluvila česky.

Policie zveřejnila video, které oba zachycuje. „Jestliže muže nebo ženu na záběrech někdo poznává, ať se ozve na linku 158,“ vyzval Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám