Hlavní obsah

Veselka nebude, slyšela žena z Klatovska poté, co falešnému nápadníkovi vyplatila půl miliónu

Novinky, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zlomeným srdcem a chudší o půl miliónu korun skončila devětatřicetiletá žena z Klatovska poté, co naletěla sňatkovému podvodníkovi z Plzně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O dvacet let starší muž jí nejprve slíbil, že si ji vezme za manželku, a poté od ní pod různými záminkami vylákal přes 550 tisíc korun.

„Zahájili jsme trestní stíhání podezřelého pro zločin podvodu. Hrozí mu až osm let vězení,“ potvrdila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Prý mu sama peníze nabízela

Podle informací Práva se oba seznámili v roce 2012. Muž jí tehdy slíbil, že si ji vezme, a zároveň ji požádal o první půjčku k vyřešení své údajné tíživé životní situace. Postupně pak během roku od ženy vymámil další peníze s tím, že vše jí splatí do pěti let. V roce 2016 pak ženě sdělil, že jí peníze nevrátí a že žádná veselka nebude.

Poškozená přiznala, že peníze muži půjčovala, protože věřila, že se s ní ožení. Žádnou písemnou smlouvu o půjčce s ním neuzavřela.

Právo dále zjistilo, že muž byl v minulosti už několikrát soudně trestán za majetkové delikty a v době, kdy si půjčoval peníze, bylo proti němu vedeno několik exekučních řízení. Sám tvrdí, že mu žena sama nabídla finanční pomoc. Splácet ale prý nemohl, neboť ze zdravotních důvodů přišel o práci.

Reklama

Výběr článků

Načítám