Hlavní obsah

Za loňské usmrcení dítěte psem žene policie k soudu třicetiletého muže

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Policisté ukončili vyšetřování případu smrti dítěte, které na konci loňského roku zemřelo po pokousání psem v přerovské místní části Předmostí. Vyšetřovatel navrhl státnímu zástupci, aby obžaloval ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti třicetiletého muže. Právo o tom v úterý informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ze spáchání stejného trestného činu policisté muže, který je podle informací ČTK pravděpodobně v rodinným příslušníkem, již na jaře obvinili. Pes podle neoficiálních informací patřil sestře matky napadeného dítěte.

K tragédii došlo 29. prosince po poledni v panelovém bytě. „Pes napadl malé dítě. To utrpělo zranění, kterým podlehlo,“ uvedl tehdy policejní mluvčí František Kořínek s tím, že pes byl z místa neštěstí odvezen.

Podle některých informací mělo být obětí roční dítě, které přišlo se svou matkou na návštěvu k příbuzným. Zaútočil zřejmě pes velkého plemene.

„Ve věci této tragické události bylo vedeno vyšetřování, které bylo v těchto dnech skončeno. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci návrh na podání obžaloby proti obviněnému 30letému muži ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ konstatovala Zajícová.

Pes je podle ní nyní v útulku a o jeho dalším osudu rozhodne v rámci trestního řízení soud. „Na základě znaleckého zkoumání bylo zjištěno, že je zdravý a vlastnosti a temperament odpovídají jeho typu a rase. Byl pravidelně očkován a pod pravidelnou veterinární kontrolou,“ zdůraznila již v dubnu policejní mluvčí.

Muži hrozí až šestileté vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Pes zabil v Přerově malé dítě

K tragédii došlo v pátek v Přerově. V bytě tam malé dítě napadl pes, dítě útok nepřežilo. Právo o tom v sobotu informoval policejní mluvčí František Kořínek.

Výběr článků

Načítám