Hlavní obsah

Policisté stíhali nočními ulicemi Prahy řidiče BMW i8. Naboural a utekl

Praha

Řidiče BMW i8 stíhali v noci na pátek pražští policisté nočními ulicemi metropole. Muž nakonec havaroval a dal se na útěk, který se mu povedl. Policisté nyní hledají šoféra i svědky.

Foto: Policie ČR

BMW, ve kterém neznámý řidič ujížděl.

Článek

Policisté si všimli kolem druhé hodiny ráno řidiče, který několikrát porušil dopravní předpisy, a proto ho chtěli zkontrolovat. Muž nejprve zastavil, ale jakmile se hlídka přiblížila, sešlápl plyn a ujížděl.

„Honička trvala několik kilometrů noční metropolí přes Sokolskou ulici, Nuselský most až na Pankrácké náměstí, kde řidič nezvládl řízení a narazil do obrubníku,“ uvedl mluvčí policie Jan Rybanský.

Foto: Policie ČR

BMW, ve kterém neznámý řidič ujížděl.

Auto šofér zanechal na autobusové zastávce a dal nohy na ramena. Pronásledovali ho policisté se zbraněmi, kteří také varovně vystřelili. Muže na útěku to ale nezastavilo, zmizel v ulicích noční Prahy.

Policisté pomocí registrační značky zjistili majitele auta, kterým je právnická osoba. Jméno řidiče ale zatím neznají.

Foto: Policie ČR

BMW, ve kterém neznámý řidič ujížděl.

„Jelikož se jedná o atypické vozidlo, tak by někdo mohl mít informace o totožnosti muže, který v inkriminovanou dobu vozidlo řídil. Vozidlo mohlo také parkovat před nějakým restauračním zařízením, přičemž alkohol by mohl být právě důvodem, proč řidič hlídce ujížděl,“ shrnul Rybanský s tím, že auto policie zabavila.

Jakékoliv informace v souvislosti s tímto případem přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám