Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat pět lidí za převoz 74 nelegálních migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Čeští policisté navrhli obžalovat Egypťana, Ukrajince a tři Čechy, kteří podle vyšetřovatelů organizovali převozy nelegálních migrantů z Blízkého východu do Německa. Ve čtvrtek o tom informoval mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej. Doplnil, že další čtyři lidé byli za stejnou trestnou činnost obviněni v Rakousku.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržení obviněného UkrajinceVideo: Policie ČR

 
Článek

Ibehej uvedl, že mezinárodní organizovaný gang působil nejméně od května do srpna 2015. Kriminalisté odhalili sedm převozů celkem 74 migrantů ze Sýrie, Iráku a také z Afghánistánu. Běženci putovali do Německa přes Maďarsko, Slovensko, Rakousko nebo Česko.

Pachatelé údajně od každého z migrantů za cestu vybírali 500 až 1000 eur (13 000 až 26 000 Kč).

Hlavním organizátorem trestné činnosti byl podle policie Egypťan, který společně s obviněným Ukrajincem skončil ve vazbě. Nyní už jsou oba stíháni na svobodě.

Cizincům i obviněným Čechům hrozí za umožnění nedovoleného překročení státní hranice dva až osm let vězení. O podání obžaloby bude rozhodovat Okresní státní zastupitelství v Lounech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám