Hlavní obsah

Řidič po nehodě ujížděl uzavřenou silnicí, pak se srazil s policejním autem

Karlovy Vary

Několik policejní hlídek stíhalo v úterý řidiče, který na dálnici D6 způsobil dopravní nehodu a ujel. Šoféra v renaultu pronásledovali na uzavřené části silnice, kde ohrozil zastavujícího policistu a následně se srazil se služebním autem. Muž měl zákaz řízení a řídil pod vlivem drog.

BEZ KOMENTÁŘE: Ujíždějící řidič naboural policejní autoVideo: Policie ČR

 
Článek

Pětatřicetiletý řidič jel po D6 ve směru na Karlovy Vary, když podle policie zavinil nehodu a jel dál. Poškozený se ihned obrátil na linku 158 a začalo pátrání. Renaultu si před obcí Ostrov na silnici I/13 všimla hlídka, řidič tam narazil do dopravních značek a pokračoval do uzavřené části silnice.

„Policisté vozidlo pronásledovali. Řidič nejdříve pokyny policistů nerespektoval, po chvíli však své vozidlo zastavil. Hlídka chtěla řidiče zkontrolovat, avšak řidič se s vozidlem rozjel směrem na policistu a znovu pokračoval dále po uzavřené silnici,“ uvedl mluvčí policie Michael Žáček.

Foto: Policie ČR

Řidič se v uzavřeném úseku střetl s policejním autem

Hlídka se za řidičem znovu rozjela a po chvíli došlo ke srážce renaultu a policejního auta v civilním provedení. Muž byl zadržen a následně policisté zjistili, že má platný zákaz řízení a pozitivní test na drogy.

Řidič je podezřelý z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní a z násilí proti úřední osobě, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám