Hlavní obsah

Policie zasahuje na pražském magistrátu kvůli odboru sportu

Právo, Novinky, ok, trj
Praha
Aktualizováno

Policie zasahuje na pražském magistrátu. Podle dostupných informací se zásah týká problematiky sportu a tělovýchovy. Zda byl někdo zadržen, není zatím jasné.

BEZ KOMENTÁŘE: Policie zasahovala na magistrátu Video: Novinky

 
Článek

„Mohu potvrdit, že od rána v budově magistrátu zasahuje Policie České republiky. Zásah se týká problematiky sportu a tělovýchovy. Magistrát policistům poskytuje veškerou součinnost, ale více říci nemohu,“ řekl Novinkám mluvčí magistrátu Vít Hofman.

Podle vyjádření primátorky Adriany Krnáčové se zásah týká odboru sportu. „Já samozřejmě budu chtít důkladné prošetření, ale také po ředitelce magistrátu budu chtít okamžité postavení ředitelky odboru sportu mimo službu. Zároveň také budu chtít vědět, jak ředitelka magistrátu prověřila činnost toho odboru a rozdělování magistrátních grantů po dotačním skandálu na MŠMT v minulém roce,“ řekla Novinkám primátorka Andriana Krnáčová.

„Magistrát tam sice nefiguroval přímo, ale paní Fáberová (Soňa Fáberová, ředitelka odboru sportu a volného času - pozn. red.) byla v souvislosti s tou kauzou také zmiňována. Já opravdu nevím, koho se to kromě paní Fáberové týká, ale znovu opakuju, budu chtít důkladné prošetření, padni komu padni,“ shrnula Krnáčová.

Foto: Petr Janiš, Právo

Jedna ze zapečetěných kanceláří

Na magistrátu zasahuje Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ). Její mluvčí Jaroslav Ibehej ale zásah odmítl komentovat s tím, že právo na informace si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze.

„Mohu potvrdit, že je tam prováděna realizace v prověřované věci, kterou nebudeme blíže specifikovat. Více informací podávat nebudeme,“ doplnila pro Novinky mluvčí žalobců Štěpánka Zenklová.

Podle reportéra Práva je policie ve Škodově paláci v šestém patře. „Policie zapečetila dvě kanceláře odboru sportu, č. 651 a 652. Odmítá cokoli sdělovat,” uvedl reportér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám